Zimní oblečení pro miminko - 3 tipy jak udržet děťátko v suchu a teple

S prvními mrazíky si každá maminka pokládá otázku, jak správně obléct své miminko tak, aby bylo co nejvíce v teple. Na rozdíl od dětí, které už samy ťapkají, novorozenci a kojenci pro nedostatek pohybu v kočárku snadno prochladnou. I přesto by děti měli trávit nějaký čas venku, na čerstvém vzduchu. Jak tedy zaručit ideální teplíčko děťátku, když přijde čas na procházku pod zimním sluníčkem?

1. Upřednostněte kvalitní materiály před vrstvením

Říká se, že miminko by mělo mít na sobě o jednu vrstvu více než maminka. To ale nemusí být pravdou, pokud zvolíte kvalitní materiály, které dítěti zaručí teplo a zároveň sucho. Takovým materiálem, který je přírodní, hypoalergenní a zároveň termoregulační, je například merino vlna. Ta představuje šampiona mezi materiály - funguje totiž jako přírodní termostat. To znamená, že v zimě hřeje a v teple příjemně chladí. Také skvěle odvádí vlhkost, a proto se v ní miminko nepropotí. Navíc je antibakteriální, a i když se jedná o vlnu, tak nekouše. Merino je totiž plemeno domácích ovcí, které se vyznačují velmi jemnou měkkou vlnou. Nemusíte se tedy bát ji kojenci obléct i jako spodní vrstvu v podobě bodýčka či dupaček s dlouhým rukávem společně s punčochami a ponožkami. To vše můžete doplnit volnější mikinou či svetříkem, čímž zaručíte dítěti větší svobodu pohybu a prevenci před přílišným pocením. Nezapomeňte také na kombinézu z merino vlny, která dítěti zaručí maximální pohodlí.

10101030 1846        1526-2  1023  12751274  604-3

 2. Zaměřte se na nohy a hlavičku

Studie dokazují, že nejrychleji uniká teplo právě z nožiček a hlavy miminka. Punčocháčky s ponožkami jsou tudíž nezbytnou součástí zimní výbavy. Na hlavičku nikdy nezapomínejte nandat čepici, nejlépe takovou, kterou lze zavázat tak, aby nespadla, a která kryje děťátku uši. Pokud nemáte kapuci, sáhněte po laponce s dvojitou vrstvou. Tím zaručíte, že dítěti nenafouká do uší.

     77815801580-1

3. Volte chytrá řešení aneb obléct miminko na zimní procházku již nemusí vypadat jak příprava na polární výpravu

Oblékat dítě do zimy může být obzvlášť pro maminky prvorodičky úkol na několik desítek minut. Doporučujeme se zaměřit na chytrá řešení, která zaručí miminku i vám, rodičům, to největší pohodlí. Teplá zimní kombinéza z kvalitního materiálu a s jednoduchým zapínáním na dva zipy ušetří spoustu času s oblékáním vrstvy navíc a také s pracným obouváním botiček. Miminko do ní snadno a bez zbytečného pláče zapnete. Do kočárku si také nezapomeňte přibalit deku z merino vlny, kterou můžete použít nejen při náhlém zhoršení počasí, ale i v průběhu celého roku. V zimě rychle zahřeje a v létě příjemně chladí. Kromě toho, že je velmi příjemná na dotek a děťátko se v ní cítí jak na obláčku, má tato luxusní vlna také samočisticí schopnost, tudíž si nemusíte dělat hlavu s častým praním.

                      1760Mc  1071-1