Proč je mušelínové oblečení pro děti v létě tou nejlepší volbou?

Sluníčko, moře, písek… co více si přát! Léto se již blíží a s ním i přípravy na letní dovolenou. Ať už se chystáte na nějaký ostrov, nebo jen na Lipno, balení věcí na cesty může být docela oříšek. Zvlášť, pokud jede celá rodina.

 

Untitled design (49)

 

Dilemata maminek

Všechny maminky před dovolenou řeší jedno velké dilema - na jedné straně čteme váhové omezení kufru ze strany letecké společnosti, nebo posloucháme věčné námitky manžela o tom, že auto není nafukovací; a na straně druhé za námi běhají naši nejmilejší, kteří by si na dovolenou nejraději vzali jízdní kolo nebo svou armádu plyšáků. V každém případě se i tak snažíme být co nejúspornější, protože představa půlhodinového vyskládávání auta nebo tahání pěti kufrů přes celé letiště nás nijak netěší. Často pak dochází k výběru mezi oblíbenou hračkou, bez které vaše dítě “prostě nemůže být”, nebo teplejším svetrem na večer.

 

Untitled design (51)

 

To ale není všechno. Jako ženy s vrozeným módním vkusem pak řešíme další dilema, a to aby nám to na fotkách z Itálie či Řecka slušelo a vypadali jsme svěže a spokojeně. Proto se přirozeně snažíme vyhnout všem “potícím” materiálům, které by tak krásné vzpomínky od moře mohly pokazit.  Asi všichni máme ve skříni nějaké to tričko, které je sice krásné, ale po jednom nošení jde rovnou do pračky, protože materiálově nesedí a člověk se v něm ‘chtě nechtě’ propotí. Podvědomě se pak snažíme těmto kouskům vyhnout, protože to poslední, co bychom na dovolené chtěli dělat, je prát prádlo. Abychom vám usnadnili balení na dovolenou, dovolujeme si vám doporučit materiál, ve kterém vám bude příjemně po celé prázdniny a budete se v něm cítit prostě báječně.

 

Untitled design (50)

 

Tajemství mušelínu 

Tím materiálem je mušelín, a ocení ho jak dospělí, tak děti. Vyrábí se z mykané bavlněné příze a je tou nejlepší volbou do horkého letního počasí. Díky otevřené vazbě tkaní a lehké struktuře je velmi prodyšný a umožňuje vám svobodně dýchat. Tajemství mušelínu si hýčkali už i staří Řekové, kteří s ním obchodovali ve východoindickém přístavním městě Machilipatnam. V dobách antiky byl tento přístav znám jako Maisolos, od toho prý odvozený název mušelín. Je to ale jen jedna z mnoha teorií, a není jisté, zda-li to takto opravdu bylo. Jistí si můžete být tím, že mušelín představuje tu správnou volbu do horkých letních destinací, a to právě kvůli své prodyšnosti, ale také své odolnosti. Je snadno vícekrát pratelný - dokonce se jeho kvalita po několika praních zlepšuje. Navíc je úžasně skladný, nezabírá tudíž mnoho místa v kufru. Jsme si jistí, že si ho vy, i vaše děti zamilujete.

 

       wooly_by_linda_lauva-0929-937x937    wooly_by_linda_lauva-5697-937x937

 

Neváhejte prozkoumat naši novou kolekci z mušelínu pro ty nejmenší - dali jsme si záležet na výběru toho nejkvalitnějšího. Všechny naše produkty jsou certifikovány GOTS (Global Organic Textile Standard), což je nejpřísnější mezinárodní certifikace biotextilu.

mceclip0-13

Výrobky s tímto označením jsou šetrné k dětské pokožce, ale také k životnímu prostředí (při pěstování bavlny nejsou používané pesticidy) a navíc zaručují fér podmínky pro všechny farmáře, kteří se podílejí na pěstování a zpracování této plodiny. Bavlna s touto certifikací je úžasně měkká a šetrná k dětské pokožce, ale také odolná - krásně drží tvar i po mnoha vypráních.

     m-86-x-36  m-66-0-27  m-109-x-29 M-79-X-13

Na kvalitě a životním prostředí nám moc záleží, ale také na tom, aby se kousky daly snadno kombinovat a usnadnili jsme vám tak co nejvíce práce. Připravili jsme také velkou škálu barev, pro ty nejkrásnější fotografie z dovolené.

Přejeme příjemně prožité zážitky pro celou rodinu a pohodlné cestování!

 

wooly_by_Linda_Lauva-5972a-1