Jedno kam, hlavně ven!

Denní pobyt na čerstvém vzduchu je důležitý už od nejútlejšího věku.

Posiluje dětský imunitní systém, slunce je báječným zdrojem vitamínu D a otužovat dětský organismus lze i při procházkách na chladném vzduchu. Nebojte se s dětmi vyrazit za každého počasí, pouze za mimořádně nepříznivých povětrnostních podmínek můžete pobyt venku zkrátit nebo vynechat. Každá venkovní aktivita je zdravá pro fyzickou i psychickou pohodu nejen dětí, ale i nás, dospělých. 

Ani s miminkem se pobytu venku nemusíte obávat.

Pro milovníky hor máme dobrou zprávu. Výlet na hory je i pro vaše mimčo přínosem, dýchá čistý horský vzduch a otužuje se. Pravidelným pobytem v horském prostředí se později buduje i jeho kladný vztah k zimním sportům, a to je super. Pobyt na horách je zdrojem nepřeberného množství nových podnětů, zážitků, poznání a stimulů k rozvoji osobnosti malého neposedy.

 

Untitled (1080 × 1920 px)

 

i outdoorových aktivitách na chladném vzduchu je jednoznačně důležité vhodné oblečení.

Není třeba na prcka navléct všeho, co doma máte. I když mrzne, nadělá zbytečně mnoho vrstev více škody než užitku a dítě se stane více choulostivé. Doporučujeme spíše méně vrstev, ale z kvalitního materiálu, například merino vlny 

Maminky často neví, že merino vlna je mimořádně vhodná i pro kojenecké oblečení.

Moderní dětské merino prádlo je měkoučké a hebké, nekouše, skvěle odvádí pot a je úžasně teplé. Napriklad merino body nebo overalek bude ideální volbou pro vašeho potomka. Ať máte miminko v kočárku nebo už chodící ratolest, bude v oblečení z merino vlny při horských dobrodružstvích, ale i dalších venkovních aktivitách v suchu, teple a pohodlí. Obleceni z merino vlny totiž nechávají pokožku dýchat a dobře se přizpůsobují tělesné teplotě, nezpůsobují pocení, ale naopak absorbuje vlhkost a odvádí ji pryč. Pamatujte také, že oděv nesmí škrtit, měl by být dostatečně volný, aby neomezoval dítě v pohybu. 

 

1010                        1030

 

Chvíle strávené s dětmi venku, třeba na horách nebo na procházce se psem jsou příjemnou příležitostí ke společným radostem a k upevňování vzájemných citových vztahů. Neseďte proto ani v zimě s dětmi doma, ale teple se oblečte do funkčního oblečení, ve kterém neprochladnete a vyrazte ven. Kamkoliv, na hory nebo na Petřínskou rozhlednu (za dobré viditelnosti lze prý z Petřínské rozhledny zahlédnout dokonce i Sněžku).

Příležitostí a možností není nikdy dost! 

13_1